POTASYUM ÇÖZELTİSİ
Garanti Edilen İçerik (w/w)
Suda Çözünür Potasyum Oksit (KO2) | %30 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI
BİTKİLER | UYGULAMA DOZU (Yapraktan) | UYGULAMA ŞEKLİ VE ZAMANLARI |
Tarla Bitkileri Hububat, Mısır, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yer Fıstığı, Çeltik, Yem Bitkileri, vs | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Bitkiler 7-12 yapraklı olduktan sonra uygulanır. 10-14 gün ara ile tekrarlanır. |
Sebzeler Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye, bezelye, kavun, karpuz, kabak, marul, çilek, karnabahar, ıspanak v.s. | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | İlk meyve tutumuyla birlikte başlanır. 10-14 gün ara ile tekrarlanır. |
Narenciye v.s | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Meyve oluşumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır |
Soğan, Sarımsak, Havuç, Kereviz, Patates, Şeker Pancarı | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Yumrular kabarmaya başlayınca (1 cm çapa ulaşınca), yeşil aksama püskürtülür. 10-14 gün ara ile tekrarlanır. |
Zeytin, Fındık, Muz, Kivi v.s | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | İlkbaharda uyanma ile birlikte uygulanır ve 3-4 hafta sonra tekrarlanır |
Bağ | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Meyve tutumunda, meyveler bezelye büyüklüğünde iken ve renklenme başlangıcında olmak üzere uygulanır. |
Elma, Armut, Ayva, Ceviz, vs | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Meyve oluşumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır |
Kayısı, Erik, Şeftali, Kiraz, Vişne, Badem vs | Yeteri miktarda su ile 200-300 cc/da | Çekirdekleri sertleşmeye başlamasından itibaren uygulanır. |