POTASYUM HUMAT
Garanti Edilen İçerik (w/w)
Organik Madde | %30 |
Toplam (Hümik+Fulvik) Asit | %65 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | %10 |
Maksimum Nem | %20 |
pH Aralığı | 9 – 11 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI
BİTKİLER |
UYGULAMA ZAMANI |
UYGULAMA ŞEKLİ VE MİKTARI | |
TOPRAKTAN | YAPRAKTAN | ||
TARLA BİTKİLERİ | Ekim öncesi: Ürün sıvı gübrelerle karıştırılarak kullanılabildiği gibi doğrudan katı gübrelerle karıştırılarak da kullanılır. Ekimden önce veya sonra tatbik edilen yabancı ot ilaçları ile karıştırılarak da kullanılır.
Ekim esnasında: Sıvı ve katı gübrelerle karıştırılarak toprağa tatbik edildiği gibi tek başına tohum yatağına verilerek de kullanılır. |
200 Gr /Da Tohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine | 100 Litre Suya 25 Gr /Da |
Hububat, Mısır, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yerfıstığı, Yem Bitkileri, Şeker Pancarı vs. | |||
SEBZELER | 1- Fidelerin şaşırtılması esnasında : 100 litre suya 250 gr. konur ve hazırlanan eriyiğe fidelerin kökleri bandırılarak dikilir.
2- Vejetatif büyüme sırasında : Sulama, damlama, veya yağmurlama suyuna katılarak tatbik edilir. Damlama veya yağmurlama suyuna katılarak kullanılacak ise tavsiye edilen doz en az 10-15 litre suda karıştırıldıktan ve iyice eritildikten sonra kullanılmalıdır. |
200 Gr /Da Tohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine | 100 Litre Suya 25 Gr /Da |
Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Fasulye, Bezelye, Kavun, Karpuz,Kabak, Soğan, Sarımsak, Havuç, Marul, Lahana, Karnabahar, Kereviz Ispanak, Patates, Çilek v.s. | |||
FİDANLIK – SERALAR | Her ekim döneminde sulama veya damlama suyu ile toprağa verilir. Damlama veya yağmurlama suyu ile verilecekse 10-15 litre suda iyice eritilerek kullanılmalıdır. | 200 Gr /Da Tohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine | 100 Litre Suya 25 Gr /Da |
Süs Bitkileri Sebze vs. | |||
MEYVELER | Üç uygulama tavsiye edilmektedir:
1- Tomurcuk ve çiçeklenmenin hemen öncesinde, 2- Meyve oluşumunda, 3- Meyvelerin büyümelerinin devam ettiği mevsim ortasında toprağa tatbik edilir. |
200 Gr /Da Tohum yatağına veya bitkinin kök bölgesine | 100 Litre Suya 25 Gr /Da |
Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Erik, Kiraz, Vişne, Bağ, Badem gibi Meyve Ağaçlarında, Narenciye (Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt), Zeytin | |||
YEŞİL ALANLAR / ÇİM | İkbahar’dan itibaren 20-30 günlük aralıklarla | 150-200 Gr/Da |