POTASYUM SÜLFAT
Garanti Edilen İçerik (w/w)
| Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | %50 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI
| BİTKİLER | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU |
| Meyveler: Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | Meyve Tutumu ile başlayıp, 2 hafta ara ile 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Bağ | İlk meyve tutumundan sonra birinci ve bundan 15 gün sonra ikinci uygulama. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Çilek | Fide dikiminden sonra 15-20 günlük aralıklarla 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Muz | Meyve tutumu ile başlanır. 7-10 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Hububat: Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf | Sapa kalkma ve başaklanma döneminde 2 uygulama | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Sebzeler: Domates, Bezelye, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Kabak, Hıyar, Biber, | Meyveler fındık iriliğine geldikten sonra başlanır. 10-15 gün ara ile 3-4 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Marul, Ispanak, Lahana,
Maydonoz, Karnabahar, |
İleri dönemde 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Havuç, Soğan, Sarımsak, | Hasattan 30 gün önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Patates | Hasattan 4 hafta önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Endüstri Bitkileri: Pamuk, Soya Fasulyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek | Pamukta bitkiler 4-5 yapraklı olunca kullanılmaya başlanır, koza tutma döneminde devam edilir. Diğer bitkiler için gelişme dönemi boyunca 3-4 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Tütün | Hasattan 1 ay önce 1-2 uygulama | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Fındık, Kivi, Antep Fıstığı | Bahar döneminde başlayarak bir sezonda 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Şeker Pancarı | Bitkilere 4-6 yaprak döneminde başlayıp 15 gün arayla 3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
| Zeytin | Meyve tutumundan sonra 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |