POTASYUM SÜLFAT
Garanti Edilen İçerik (w/w)
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | %50 |
KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTARI
BİTKİLER | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU |
Meyveler: Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Erik, Kiraz | Meyve Tutumu ile başlayıp, 2 hafta ara ile 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Bağ | İlk meyve tutumundan sonra birinci ve bundan 15 gün sonra ikinci uygulama. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Çilek | Fide dikiminden sonra 15-20 günlük aralıklarla 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Muz | Meyve tutumu ile başlanır. 7-10 gün ara ile 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Hububat: Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf | Sapa kalkma ve başaklanma döneminde 2 uygulama | 100 Litre Su/150-200 gr |
Sebzeler: Domates, Bezelye, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Kabak, Hıyar, Biber, | Meyveler fındık iriliğine geldikten sonra başlanır. 10-15 gün ara ile 3-4 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Marul, Ispanak, Lahana,
Maydonoz, Karnabahar, |
İleri dönemde 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Havuç, Soğan, Sarımsak, | Hasattan 30 gün önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Patates | Hasattan 4 hafta önce 15 gün arayla 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Endüstri Bitkileri: Pamuk, Soya Fasulyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Mercimek | Pamukta bitkiler 4-5 yapraklı olunca kullanılmaya başlanır, koza tutma döneminde devam edilir. Diğer bitkiler için gelişme dönemi boyunca 3-4 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Tütün | Hasattan 1 ay önce 1-2 uygulama | 100 Litre Su/150-200 gr |
Fındık, Kivi, Antep Fıstığı | Bahar döneminde başlayarak bir sezonda 2-3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Şeker Pancarı | Bitkilere 4-6 yaprak döneminde başlayıp 15 gün arayla 3 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |
Zeytin | Meyve tutumundan sonra 2 uygulama yapılır. | 100 Litre Su/150-200 gr |